Bedrijfsdonaties

Medewerkers van UCB hebben hun sterke steun toegezegd aan de initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, door het organiseren van en deelnemen aan diverse evenementen om fondsen te werven voor onvervulde behoeften in onze activiteiten in Afrika.

Fundraiser voor nieuwe mobiele EEG-apparatuur (Icoon)

> € 10 000

Twee nieuwe mobiele EEG-apparaten gedoneerd aan Handicap International, Madagascar

WANDELTOCHT VOOR AFRIKA

Een recordjaar voor de derde jaarlijkse Wandeling voor Afrika, met deelname van 30 UCB-locaties (tegen 22 vorig jaar) en ruim 1500 medewerkers. Meer dan € 10 000 is opgehaald (aangevuld door UCB) voor ondersteuning van de aankoop van twee nieuwe mobiele EEG-apparaten in Madagascar, waarmee personen met epilepsie in de regio’s Boeny en Analanjirofo de juiste diagnose kunnen krijgen.

Stappen voor Africa, UCB (Foto)

Wandeltocht voor Afrika, UCB

Maxime, Anthony, André, Louis en Frédéric, UCB (Foto)

Maxime, Anthony, André, Louis en Frédéric, UCB

Run to Rwanda

Deze zomer doet New Medicines mee met het evenement Run to Rwanda. Dit is georganiseerd in samenwerking met MVO en heeft als doel om de 12 400 km afstand te overbruggen van het 2017 New Medicines Congres in Windsor, V.K. naar Kigali, Rwanda. Deze route is op een virtuele manier overbrugd door de afstand om te zetten in hardloop- of wandelevenementen die door personen zijn uitgevoerd tussen half mei en half september. Deelnemers varieerden van ervaren hardlopers tot meer incidentele renners/wandelaars. Er was ook een aantal wandelaars en zelfs een aantal zwemmers! Al deze bijdragen waren van waarde en samen zorgden ze ervoor dat de Run to Rwanda het doel van € 3 500 haalde, dat door UCB werd verdubbeld! De opgehaalde gelden zijn gebruikt voor de aankoop van video-EEG en EMG-apparatuur, waarmee sneller en accurater een diagnose kan worden gesteld bij mensen met epilepsie in Rwanda.