Toegang tot zorg

In het kader van onze missie om het leven van mensen met ernstige chronische ziekten wereldwijd te verbeteren, zet UCB zich in om het voortouw te nemen in innovatieve programma’s voor toegang tot zorg voor patiënten en familieleden, om te investeren in onderzoek en ontwikkeling en klinische onderzoeksprogramma’s, en om samenwerkingen te ontwikkelen met liefdadigheidsorganisaties die onze betrokkenheid bij patiënten delen.

De programma’s voor patiëntenondersteuning bestaan onder meer uit sponsoring, informatieve websites, mentorschap en studiebeurzen en het wereldwijd versterken en verbeteren van de levenskwaliteit van mensen die met ernstige chronische ziekten leven.

De voortdurende dialoog met patiënten, experts, beleidsmakers, gemeenschappen, medewerkers en leveranciers schept een platform voor het delen van inzichten over huidige en opkomende ziekten en bouwt een vertrouwde omgeving waarbinnen belangenbehartigers en UCB kunnen samenwerken. Via patiëntbetrokkenheid wil UCB de creatie van duurzame patiëntwaarde mogelijk maken voor specifieke doelgroepen en ondersteuning bieden aan het vormen van de omgeving voor gezondheidsonderwerpen met een gedeeld belang. Betrokkenheid bij vertegenwoordigers van patiënten en patiëntengroepen, via doordachte communicatie zal UCB en de stem van de patiënt versterken bij belangrijke gezondheidsproblemen voor patiënten, UCB en een breder ecosysteem.

Enkele van de andere initiatieven waren:

Academic Engagement Night, Verenigde Staten

UCB Biosciences, Inc. in Raleigh-Durham (North Carolina, V.S.) organiseerde de vierde jaarlijkse Academic Engagement Night met zo’n 100 studenten en afgestudeerden van negen universiteiten. De Academic Engagement Night maakt het delen van waardevolle inzichten mogelijk met de volgende generatie slimme wetenschappers en clinici om het verschil te maken in wetenschap en gezondheidszorg. Studenten konden:

  • meer leren over klinisch onderzoek en ontwikkeling van medicijnen;
  • de basiscompetenties begrijpen die nodig zijn om werkgelegenheid in deze industrie te versterken;
  • een duurzame en betrokken organisatie herkennen; en
  • een netwerk bouwen met mentoren op diverse niveaus en disciplines bij UCB.

Versterkte samenwerking met universiteiten die hoogwaardige wetenschap- en gezondheidsprogramma’s hebben zijn cruciaal voor UCB’s succes als organisatie.

UCB werkt samen met de Super Bowl om de vooroordelen van epilepsie te bestrijden.

Advertentie voor de Superbowl (Foto)

UCB’s patiënt-gecentreerde focus werd getoond toen UCB-collega’s in de V.S. samenwerkten met de 51e jaarlijkse NFL Super Bowl wedstrijd (Houston). UCB’s Epilepsy Advocate-programma werd toegelicht in een tweepagina-flyer bij het Official 2017 Super Bowl-wedstrijdprogramma dat tijdens het evenement werd verspreid en verkocht bij handelaars in het hele land. Om meer impact te genereren en UCB’s toewijding aan patiënten te tonen doneerde UCB twee wedstrijdkaarten, een vliegreis en hotelovernachting aan de Epilepsy Foundation of Georgia (EFGA), zodat een persoon met epilepsie de mogelijkheid had om de Super Bowl 51 te bezoeken. Daarnaast lanceerde UCB in aanloop naar de wedstrijd de social media campagne #tackleepilepsy om bewustzijn te scheppen en het vooroordeel van epilepsie te bestrijden. Deelnemers werden aangemoedigd om een foto te nemen en deze op Facebook en Twitter te delen.

Het succes van de sociale campagne maakte het mogelijk dat UCB $ 26 000 kon overmaken naar de Epilepsy Foundation of America.

Wereld Osteoporose Dag

Osteoporose en kwetsbaarheidsfracturen zijn een grote algemene zorg in de gezondheidszorg. Het is een onderliggende reden van chronische pijn, langetermijnhandicaps en voortijdig overlijden. Toch is de aandoening nog vaak slecht gediagnosticeerd en onderbehandeld.

20 oktober is een belangrijke dag op de agenda van UCB – Wereld Osteoporose Dag!

De Wereld Osteoporose Dag, georganiseerd door de International Osteoporosis Foundation (IOF), gaf ons de kans om onze levendige ondersteuning te tonen voor UCB’s toewijding om een wereld vrij van kwetsbaarheidsfracturen te creëren. Door ondertekening van het IOF Global Patient Charter op iofbonehealth.org hebben meer dan 690 UCB-collega’s wereldwijd hun stem laten horen voor de patiënten die leven met osteoporose en kwetsbaarheidsfracturen, waarmee fractuurpreventie een prioriteit wordt voor de gezondheidszorg.

Wereld Parkinson Dag

Gauthier, René, Derek en Yunan, UCB (Foto)

Gauthier, René, Derek en Yunan, UCB

Het thema voor de bewustzijnsdag van dit jaar was gericht op eenheid in de Wereldwijde Parkinson-gemeenschap. Om deze gebeurtenis te markeren werden mensen en organisaties aangemoedigd om gebruik te maken van de hashtag #UniteForParkinsons op Facebook, Twitter, Instagram of andere relevante social mediakanalen – en om berichten te delen over waarom zij #UniteforParkinsons zo belangrijk vinden.

UCB is #United in onze overtuiging dat de organisatie, door innovatieve technologie en levenswetenschappen te omarmen echt verschil kan maken voor mensen met Parkinson. UCB deelt het algehele doel van de organisatoren van de Wereld Parkinson Dag. Namelijk dat we door samen te komen voor Parkinson dezelfde boodschap kunnen verspreiden op één dag in de hele wereld.

Verenig voor Parkinson' logo (Logo)
Gedistribueerde brochures met informatie over epilepsie (Icoon)

690

UCB-collega’s wereldwijd tekenden de IOF Global Patient-status
Schoolcampagne 'leven met epilepsie' gelauwerd (Icoon)

100

Studenten werden de eerste groep Epilepsy Care Ambassadors in China
Patiënten en zorgverleners volgen het 'anjer'-platform (Icoon)

 

#tackleepilepsy sociale campagne op Super Bowl 51, V.S.

Vlaggenschip epilepsieprogramma, China

In lijn met de resolutie van de Wereldgezondheidsorganisatie over epilepsie heeft UCB China het Epilepsy Flagship Program in 2017 uitgevoerd om, zoals de resolutie voorschrijft, het openbare bewustzijn van epilepsie te verhogen, vooral in basis- en middelbare scholen, om misverstanden, stigmatisering en discriminatie van mensen met epilepsie en hun gezinnen te verminderen.

UCB China sponsorde, ondersteund door het Shanghai municipality Xu Hui education bureau, de Go to School Campaign op de Internationale Epilepsie Dag in een aan de Shanghai East China University of Science and Technology gelieerde basisschool, georganiseerd door China Association Against Epilepsy (CAAE) en de Shanghai School Health Care Association. Hierdoor kunnen 100 studenten de eerste groep Epilepsy Care Ambassadeurs worden. 13 mediabureaus meldden deze gebeurtenis, met vijf grote steden waarbuiten led-schermen werden ingezet, en in totaal meer dan 800 000 social media ontvangers.

Als onderdeel van de duurzame acties om publiek bewustzijn te kweken voor epilepsie tekende UCB China een overeenkomst met het Shanghai Science and Technology Museum (SS™) voor een driejarig UCB Brain Science Education Special Fund. Dit fonds ondersteunt het Human & Health Pavilion – Brain Science Hall in SS™, dat wereldwijd op een 7de plek stond in 2016 met een jaarlijks bezoekersaantal van 3,5 miljoen.