Duke University – Oeganda

Duke University, Oeganda

Neurochirurgen van Duke University in het Mengo ziekenhuis (Foto)

Duke University neurochirurgen in het Mengo-ziekenhuis

De afdeling Global Neurosurgery and Neurology (DGNN) van het departement voor neurochirurgie van Duke University (Durham, VS) ontving een bijdrage van het UCB Societal Responsibility Fund. De DGNN bestaat uit 62 personeelsleden, faculteiten en studenten van Duke University Hospital. De afgelopen 10 jaar heeft het multi-disciplinaire team van DGNN door Oeganda gereisd om neurologie-kampen en trainingen op te zetten en capaciteit op te bouwen. Het DGNN team komt maandelijks bijeen met personeel gestationeerd in Oeganda via video-vergaderingen.

Duke University (Logo)
Neurochirurgen van Duke University, Uganda (Foto)

Duke University neurochirurgen, Oeganda

In oktober heeft de DGNN acht ton medische apparatuur gestuurd naar het Mengo-ziekenhuis in Kampala, het oudste privéziekenhuis in het land, voor het inrichten van drie complete operatiekamers. Tweeëntwintig DGNN’s en vijf chirurgen in kinderneurochirurgie van Stanford University reisden naar Kampala met aanvullende medische voorraden. Tijdens het kamp van een week werden met succes 30 neurochirurgische interventies uitgevoerd, samen met lokale neurochirurgen en assistenten. Daarnaast zijn bijna 100 neurologische consulten uitgevoerd, waaronder vele mensen met epilepsie.

De doelstelling van onze samenwerking met Duke is om synergie op te bouwen tussen de twee organisaties. Activiteiten als het aanbieden van epilepsietraining aan gezondheidswerkers; aanbieden van gemeenschaps­sensibilisatie initiatieven; ondersteunen van mensen met epilepsie; toegang verbeteren tot diagnose en behandeling; en samenwerking met een aantal belangrijke onderzoeksinitiatieven ondersteund door lokale vertegenwoordigers, zijn kenmerken van onze verschillende epilepsie initiatieven.