Project HOPE – China

Project HOPE, China

Deelnemer van het Rainbow Bridge familieweekend (Foto)

Deelnemer aan het Rainbow Bridge-familieweekend

Het vierjarige Rainbow Bridge-programma van de project HOPE-samenwerking met UCB eindigde in maart 2017. In het kader van de mooie resultaten sloten project HOPE en UCB een nieuw driejarig contract voor ondersteuning van de activiteiten van het Rainbow Bridge – Hope and Care for Children and Families with Epilepsy-initiatief.

Project HOPE-logo (Logo)
Een ware boodschap van liefde

Morgen is het Nieuwjaar. Ik wil graag de beste wensen overbrengen aan alle leden van het Rainbow Bridge-programma en aan al het medische personeel, bedankt. Bedankt voor de zorg en ondersteuning van elk van onze families; dat geeft ons kracht en hoop, bedankt!! En ik wil ook alle leden van de groepen bedanken voor het vertrouwen dat we delen en dat we met elkaar zullen communiceren, elkaar ondersteunen en elkaar aanmoedigen om met nog meer kracht de problemen aan te pakken, bedankt aan jullie allen!!! Op dit moment van een nieuw en oud jaar hopen we dat de ziekte van elk kind en gezin als sneeuw voor de zon verdwijnt, voor altijd en dat onze kinderen gezond en gelukkig kunnen zijn. Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar.

Een moeder uit Binnen-Mongolië

Tot nu toe hebben 1 945 zorgverleners klassikale cursussen over epilepsie gevolgd, waarbij meer dan 290 900 kinderen die met epilepsie leven van deze trainingen hebben geprofiteerd. De artsen verwezen ook bijna 97 000 kinderen met epilepsie naar de derdelijns neurologische centra in de regio’s. Om de opleiding te verbeteren is er een on-line en gratis neurologietraining beschikbaar gesteld. Meer dan 60 000 artsen hebben met succes de verschillende modules afgerond. Om de diagnose aan bed mogelijk te maken is een boekje Pediatric Epilepsy Treatment Primary Care Providers Training Manual gepubliceerd en na voltooiing van en vragenlijst na een test kregen artsen vijf National Level Continuing Education Category II credits.

Voltooide on-line neurologie-trainingscursussen (Icoon)

60 000

Artsen voltooiden on-line neurologiecursus
Deelnemer van project HOPE, China (Foto)

Deelnemer van project HOPE, China

Patiënteneducatie bestond uit het luisteren naar uitdagingen, de emoties en de last van families met epilepsie, vanuit het perspectief van de zorgverlener. In totaal bezochten 1 623 ouders deze sessies. Verder hebben de Rainbow Bridge weekendworkshops voor families 173 kinderen die leven met epilepsie en 681 van hun familieleden samengebracht. De kinderen genoten van een weekend vol plezier, terwijl gezondheidswerkers tijd hadden gereserveerd voor hun ouders.

De openbare opleiding bestaat uit kennisdeling met schoolleraren. Zij zijn belangrijk voor het welzijn van alle kinderen op school, waaronder kinderen met epilepsie in de schoolomgeving. De workshops brachten 830 leraren samen.