Bouwen aan een flexibele organisatie

(Materieel aspect 2)

Een wendbare organisatie (Icoon)

De kern van de missie van UCB is de verbetering van het leven van mensen met ernstige chronische ziekten, waaronder verbeterde toegang tot bestaande behandelingen, een op maat gemaakt ontwerp en de klinische ontwikkeling van nieuwe moleculen en oplossingen voor patiënten. Daarom is het aantrekken van het juiste talent cruciaal voor ons businessmodel waarin de patiënt centraal staat.

Bénédicte, Yuko, Jorge en Corinne, UCB (Foto)

Bénédicte, Yuko, Jorge en Corinne, UCB

Het toepassen van een holistische visie op patiënten en hun toegang tot hoogwaardige zorg heeft geleid tot een nieuw bedrijfsmodel met een afstemming van de talenten van UCB, toegespitst op het vergroten van verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid, voorbereiding op en inzet voor de toekomst, en daarnaast op het bevorderen van duurzame groei en kansen. Medewerkers zijn gericht op het creëren van waarde door medische en wetenschappelijke innovatie voor mensen met ernstige chronische ziekten. Het begrijpen en vormgeven van kennis over ziektemechanismen op hun genetisch, cellulair en fysiopathologisch niveau is essentieel voor het bevorderen van baanbrekende behandelingsopties. Deze aaneenschakeling van innovatie is cruciaal om de duurzaamheid van kwaliteitszorg te stimuleren.

Organisatiecapaciteiten

UCB heeft de organisatie verder versterkt om de door patiënten verkozen biotechleider te worden. Het gezamenlijke doel waarde creëren voor onze patiënten is de basis voor onze inspiratie en bepaalt ons gedrag: verantwoordelijk handelen, verantwoording afleggen, betrokken zijn en flexibiliteit tonen.

Met deze ambitie als basis worden alle beslissingen opnieuw bekeken door elke functie vanuit het overkoepelende principe dat de patiënt centraal staat bij de processen en planning van UCB. De medewerkers zijn georganiseerd in een ‘waardeorganisatie voor patiënten’ die bestaat uit vier pijlers. UCB heeft voor deze aanpak gekozen om een juiste toewijzing van middelen mogelijk te maken, de culturele diversiteit te bevorderen en sterk en inclusief leiderschap te integreren en te tonen, om de uitvoering van de visie van het bedrijf te ondersteunen.