Inspace

Inspace is een belangrijk initiatief gekoppeld aan UCB’s Patiëntwaardestrategie, waarmee het bedrijf wordt geholpen na te denken over de manieren van samenwerken en leven. Het doel bij UCB is om innovatiever te zijn en meer samen te werken. De nieuwe werkplek die is gemaakt door het inspace-project stelt collega’s in staat om soepeler samen te werken, geïnspireerd te worden door collega’s om nieuwe benaderingen te proberen, te werken in een omgeving die aan verschillende behoeften voldoet, spontaan te zijn en gestimuleerd te worden om samen te creëren en kennis te delen.

Inspace-logo (Logo)
Jérémie en collega's tijdens Inspace-workshop, UCB (Foto)

Jérémie en collega’s tijdens een inspace-workshop, UCB

Qua gebouw zal inspace zorgen voor een balans tussen energie, betrokkenheid en verkenning door vier verschillende ruimten te bieden, met verschillende interactieniveaus, geluid, licht, materialen en meubels. Terwijl deze ruimten worden gemaakt, worden alle collega’s uitgenodigd voor deelname aan diverse workshops, waarbij de volgende vragen worden besproken: welke veranderingen in de manieren van werken zal de nieuwe werkomgeving brengen?; wat wordt er verwacht op mentaal, fysiek en virtueel vlak?; hoe zullen collega’s het beste met elkaar samenwerken?; welke werkomgevingen zullen waarschijnlijk energie geven of kosten?; hoe zal het concept van teamcohesie zich moeten ontwikkelen? Sessies worden uitgevoerd in een workshopstijl waarbij meedoen wordt bevorderd, met open discussie en feedback als belangrijkste elementen voor succes – in lijn met de cultuur van UCB.

Inspace wordt geïntroduceerd in het hoofdkwartier van UCB waarvan de ruimten drastisch worden aangepast; de eerste teams gaan gebruikmaken van de nieuwe werkomgeving vanaf april 2018. UCB’s nieuwe kantoor in Peking is ontwikkeld als een inspace-stijl en een analyse is bezig op onze locatie in Atlanta en andere UCB-locaties zullen volgen als de mogelijkheid zich voordoet.