Water

Adrien, UCB (Foto)

Adrien, UCB

UCB stelde een absoluut doel vast om het waterverbruik met 20% in te verminderen per 2030, vergeleken met de uitgangswaarde in 2015. Deze doelstelling is erg ambitieus omdat de transformatie van UCB naar een toonaangevend biotech-bedrijf zal leiden tot de introductie van productieprocessen waarbij meer water nodig is.

In 2016 is het waterverbruik op de locaties van UCB gedaald met 12% in vergelijking met 2015. De vermindering is voornamelijk te danken aan de afstoting van de locaties in Seymour (US) en Shannon (Ierland) (dit heeft het waterverbruik verlaagd met 190 654 m3), aangezien het waterverbruik in belangrijke locaties zoals Braine-l’ Alleud, Bulle en Slough is gestegen met 87 967 m3.

In 2017 is het waterverbruik met 6% afgenomen. Factoren die watergebruik beïnvloeden zijn de afstoting van de locatie in Shannon (Ierland) (-2%), de vernieuwings­projecten op diverse productielocaties, schommelingen in klimaatomstandigheden (met invloed op de koelbehoefte) en waterbesparingsprogramma’s op de locaties.