Jaar in één oogopslag

Januari

Bezoek aan ons nieuwe MVO-project in Madagascar waar Handicap International (HI) een epilepsie-initiatief implementeert met bewustmakings­programma’s voor gemeenschappen zodat ze epilepsie beter begrijpen.

Uitvoering van de Groene Strategie, een voortzetting van UCB’s milieustrategie, met een vastberadenheid om onze activiteiten CO2-neutraal te maken tegen 2030.

Bezoek aan ons nieuw CSR-project in Madagaskar (Foto)

Februari

Deelname aan het Rainbow Bridge-familieweekend samen met onze partner, project HOPE in China.

Familie weekend in de Rainbow Bridge (Foto)

Maart

Technical en Supply Operations lanceren het Green@TSO-programma, waarmee ze alle medewerkers mobiliseren om mogelijkheden te identificeren om onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Green @ TSO-programma (Foto)

April

Zes UCB-leidinggevenden namen deel aan het Orchestrate-leiderschapsprogramma met een kwalitatief onderzoek naar mensen die leven met epilepsie.

Ondertekening van een driejarige overeenkomst met project HOPE in China: het Rainbow Bridge – Hoop en Zorg voor kinderen met epilepsie-programma.

Rainbow Bridge podiumceremonie (Foto)

Mei

Contact met de bekende Senegalese artiest Moussa Sakho, die therapeutische kunst biedt voor mensen met een geestelijke beperking.

Derde jaarlijkse Walk for Africa georganiseerd in 30 UCB-vestigingen wereldwijd, waarbij meer dan € 10 000 werd opgehaald, ter ondersteuning van ons project in Madagascar

Moussa Sakho (Foto)

Juni

14 Orchestrate-leidinggevenden betrokken bij kwalitatieve onderzoeksprojecten in Rwanda.

Samenwerking met CO2Logic en WeForest, twee duurzame organisaties die toegewijd zijn aan herbebossing en milieubescherming, om onze inspanningen voor CO2-compensatie in de Democratische Republiek van Congo (DRC) en Ethiopië te coördineren.

Orkesteren in Rwanda (Foto)

Juli

Meer dan 92% groene elektriciteit bereikt (gegenereerd uit hernieuwbare bronnen) – een belangrijke mijlpaal!

Hernieuwbare bronnen (Foto)

Augustus

Jean-Christophe Tellier, CEO, en Fabrice Enderlin, Executive VP op bezoek bij het Myanmar Epilepsy Initiative waarmee onze samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization, WHO) onderstreept wordt.

Christophe Tellier, CEO, en Fabrice Enderlin, Executive VP op een veldbezoek in Myanmar (Foto)

September

Tijdens ons bezoek aan de Boeny-regio in Madagascar werden twee mobiele EEG-units geleverd, mogelijk gemaakt door de gedeeltelijke donatie van Cadwell Industries, samen met de opbrengsten van de Walk for Africa.

Een deur tot deur onderzoek in Noord-Rwanda bevestigde dat het aantal mensen met epilepsie 4,7% bedraagt.

Veldbezoek in de Boeny-regio in Madagaskar (Foto)

Oktober

Ondertekening van een sponsorovereenkomst met KU Leuven voor de ondersteuning van de Roch Doliveux UCB kinderneurologie leerstoel.

Bezoek aan Oeganda, met onze partner Duke University, actief in het Mengo-ziekenhuis in Kampala.

UCB neemt deel aan het Science Based Target Initiative van de Verenigde Naties (VN) voor de aanpak van klimaatverandering, waarmee we onze toewijding bevestigen ten opzichte vanhet halen van de COP21-ambitie.

Veldbezoek in Oeganda (Foto)

November

Groene teams nu actief op vier hoofdlocaties om groen gedrag te helpen bevorderen.

Green teams (Foto)

December

Bezoek aan Rwanda door Professor Dr. Paul Boon (Universiteit van Gent) om voortgang te waarborgen van de verschillende PhD-programma’s in neurologie.

Veldbezoek in Rwanda (Foto)