2 Samenwerken met de lokale gemeenschappen

Enkele maatschappelijke samenwerkingsprojecten dit jaar waren:

2.1 Epilepsie op School een educatieve presentatie verkrijgbaar op de Website van het Turkse Ministerie van Onderwijs, (Turkije)

De Epilepsie op School educatieve presentatie die werd voorbereid samen met het Turkse afdeling van de Internationale Liga Tegen Epilepsie, werd op 27 februari 2018 opgeladen op de EBA-website (Educatief Informatie Netwerk) van het ministerie van Onderwijs.

Het Epilepsie op School project is een resultaat van gedefinieerde onbeantwoorde noden, na een door UCB Turkije geïnitieerd patiënt marktonderzoek dat in samenwerking met OverheidsInstanties en Verenigingen werd opgezet. EBA is een maatschappelijk educatief platform onder leiding van het Algemene Directoraat van Innovatie en Educatieve Technologieën van het Ministerie van Onderwijs.

Epilepsie op School bevat basisbegrippen van epilepsie voor leerkrachten die een belangrijke rol spelen in het leven van studenten met epilepsie, epilepsiepsychologie bij kinderen en praktische suggesties voor het benaderen van kinderen die epilepsie hebben. Vanaf nu zal het EBA-platform leraren, studenten en ouders, evenals als iedereen die gemakkelijk informatie wil vinden, in staat stellen om meer te weten te komen over epilepsie en de basisstappen bij eerste hulp.

Epilepsie op School is het eerste project dat werd opgeladen op een openbaar educatief platform dat werd geïnitieerd door een farmaceutisch bedrijf in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs. Het EBA-platform bood de mogelijkheid om kennis te delen en bewustzijn te vergroten over epilepsie voor leerkrachten, studenten én gezinnen. Het is ook een goed voorbeeld van het op vertrouwen gebaseerde samenwerkingsverband van UCB met Overheidsinstanties en verenigingen van gezondheidswerkers.

2.2 Het industriepark Research Triangle Parc (RTP) verwelkomde 10 Wake County Leraren, UCB Raleigh, NC (VS)

Bruce, Sarah, Cherilyn, Antwanna, Andrew,
Michelle, Ken en Laura komen aan bij UCB

Op 19 juli 2018 verwelkomde RTP tien middelbare schoolleraren als onderdeel van het SummerSTEM onderdompelingsprogramma.

SummerSTEM is een bekroond achtdaags professioneel ontwikkelingsprogramma om het inzicht van docenten in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te slagen in de STEM-carrière (Science, Technology, Engineering, & Math - Wetenschap, Technologie, Techniek en Wiskunde) te verrijken. Dit programma is een samenwerking tussen het “WakeEd Partnership”, het “Wake County” Publiek School Systeem en biotech-bedrijven in Noord-Carolina.

Tijdens het programma namen de leerkrachten deel aan kennissessies in farmaceutische productie en klinische ontwikkeling, die UCB organiseerde in samenwerking met Biogen (ook gevestigd in RTP). In overeenstemming met UCB's 2018-bedrijfsprioriteiten, vertegenwoordigde dit programma onze voortdurende externe engagementstrategie en was het een kans om de kennis en de toepassing van STEM-industrieën, -beroepen en -ervaringen van onze lokale opvoeders te verbeteren om de weg van toekomstige generaties naar het personeelsbestand te ondersteunen.

Bruce, Millbrook High School, Antwanna, NWCCA.

Bij UCB namen de leerkrachten deel aan boeiende, hands-on ervaringen die waren ontworpen om lessen uit de echte wereld naar het klaslokaal te brengen over onderwerpen zoals patiëntgerichtheid, het klinisch studielandschap en essentiële kennis, vaardigheden en competenties voor succes in de biotechnologie industrie. Het succes van het evenement was een multifunctionele inspanning onder leiding van teams uit de hele organisatie, waaronder Global Clinical Development, Global Clinical Sciences and Operations en Business Excellence.

Aan het einde van het programma ontwikkelen de leraren een projectgebaseerde leereenheid die ze aan de studenten in hun klas bezorgen op basis van hun ervaringen uit deze sessies. Het programma mondt uit in STEMposium in mei 2019, waar studenten zullen presenteren wat ze hebben geleerd naar aanleiding van het voltooien van dit programma door hun leraren.

2.3 Samen Heropbouwen (VS)

In 2018 sloot UCB zich aan bij Samen Heropbouwen (Rebuilding Together), een vooraanstaande Amerikaanse non-profitorganisatie in veilige en gezonde huisvesting met meer dan 40 jaar ervaring. Elk jaar voltooien Rebuilding Together-filialen en bijna 100 000 vrijwilligers ongeveer 10 000 heropbouwprojecten. Opgericht in 1974, geloven ze in veilige huizen en gemeenschappen voor iedereen. Door deze visie zet Rebuilding Together zich in voor het herstellen van huizen voor oudere Amerikanen of mensen met een handicap die fysiek en financieel niet in staat zijn om veilige levensomstandigheden te handhaven.

Het eerste project in San Jose, CA in april ondersteunde een vrouw die reeds verschillende eerdere fracturen en vallen had gehad. Gezien het succes van UCB's engagement met Rebuilding Together, namen collega's in oktober, op Wereld Osteoporose Dag, deel aan nog drie activiteiten met de organisatie in Seattle, WA, Philadelphia, PA en Atlanta, GA, waarbij ze aan huizen en aan een lokaal seniorencentrum werkten. UCB ondersteunde deze bouwprojecten door donaties en het leveren van vrijwilligers.

Dit is in lijn met onze belofte om patiënten te ondersteunen in de ziektedomeinen waarin wij werken.

2.4 EPPI-peddeltriatlon (Tsjechische Republiek)

EPPI-peddeltriatlon, UCB Tsjechische Republiek

In de Tsjechische Republiek organiseert UCB elk jaar de EPPI Paddling Triathlon - een speciale triatlon om patiënten met epilepsie te ondersteunen tijdens hun levensreis in samenwerking met patiëntenorganisaties en de Tsjechische belangrijkste opinieleiders.

Het werd opgericht als een tak van de EPPIE'S Great Race (opgericht door Eppaminondas Johnson in 1979 in Californië), en het is een triatlon toegangbaar voor patiënten die epilepsie hebben - het zwemonderdeel in de race is vervangen door peddelen.

Dit 16e seizoen van de EPPI-peddeltriatlon onderstreepte de toewijding van de patiëntgerichtheid om het bewustzijn van epilepsie te vergroten. In totaal namen 127 kinderen en volwassenen deel aan de race dit jaar, dus in 16 jaar geschiedenis hebben er meer dan 1 500 mensen gerend, gefietst en gepeddeld, zij aan zij met patiënten met epilepsie. De inschrijvingskosten voor deze race worden gedoneerd aan de patiëntenorganisatie ‘EpiStop'.