4.3 Medewerkers inzichten

In 2018 kregen de medewerkers van UCB de mogelijkheid om feedback te geven over hoe het met het bedrijf gaat aan de hand van een medewerkersenquête. Een nieuwe aanpak werd geïntroduceerd met een flexibele methodologie die een volledige telling afwisselt met regelmatige tussentijdse peilingen om zo de betrokkenheid van de medewerkers, een belangrijke indicator van de gezondheid van de onderneming, in het oog te kunnen houden. Het bedrijf Perceptyx™ Inc. ondersteunt deze enquêtes.

Werken bij UCB geeft mij de mogelijkheid om bij te dragen aan het veranderen van het leven van patiënten door middel van innovatieve IT-oplossingen.

Loic, UCB

De tussentijdse peilingen bevestigen dat medewerkers zeer betrokken en overtuigd blijven over de toekomst van UCB. Ongeveer de helft van de deelnemers gaven tevens constructieve feedback over verschillende onderwerpen gerelateerd aan de strategie en cultuur van het bedrijf, wat hun betrokkenheid bij UCB nog verder bevestigde.

De feedback die werd opgehaald door de enquête werd eerst aan het UCB leiderschapsteam medegedeeld en daarna aan alle medewerkers. Leidinggevende teams over alle gebieden van het bedrijf deelden ook de resultaten met hun departementen, wat leidde tot een verdere dialoog over mogelijke gebieden voor verbetering.

De scores hieronder vergelijken het percentage van gunstige antwoorden versus de Hoog Performerende (HP) norm.

75,7%

Ik zou UCB aanraden als een geweldige plek om te werken

(82,6% HP)

80,2%

Ik geloof dat UCB een veelbelovende toekomst heeft

(83,6% HP)

85,9%

Ik ben er trots op om voor UCB te werken

(90,6 HP)

82,4%

Mijn werk geeft me een gevoel van persoonlijke voldoening

(84,4 HP)

Algemene betrokkenheid

76,5%

(79,5 HP)