4.1 Prestatiebeoordeling van onze medewerkers

De ontwikkeling en behoud van de medewerkers van UCB is van cruciaal belang om de door patiënten verkozen biofarma leider te worden. Tijdens de herziening van de Belangrijke Onderwerpen, worden de ontwikkeling en het management van de medewerkers als zeer relevante Belangrijke Aspecten aanzien.

UCB wordt ook gedreven door een hoge prestatiecultuur. Daarvoor wordt een jaarlijks Prestatiemanagement proces gehanteerd waardoor medewerkers zich kunnen concentreren op waardegedreven acties en resultaten, en direct en continu feedback kunnen zoeken om zo bij te kunnen dragen aan UCB's strategische prioriteiten gedurende het jaar. Eind januari 2019 was 90% van het Jaareinde Prestatie Beoordelingen proces voor de medewerkers voltooid. Medewerkers worden beloond en krijgen erkenning voor hun persoonlijke bijdragen aan het succes van het bedrijf.

UCB's benadering van de patiënt is innovatief. Ik had nog nooit gezien of gehoord van een farmaceutisch bedrijf dat op een dergelijke manier werkt voor de patiënt. Dat geldt ook voor de genegenheid, en de interesse die zij tonen in de patiënten en hoe zij onze meningen volledig in overweging nemen en waarderen. Met dank aan UCB.

Esperanza, heeft het rusteloze benen syndroom

De Talent- en Organisatiebeoordeling is ontworpen om de belangrijkste talenten in onze organisatie te identificeren en actieplannen te initiëren om onze collega’s te ontwikkelen, behouden en betrekken. Het proces vraagt ook dat managers geschikte opvolgers identificeren en hen voorbereid voor de meest bedrijfskritische posities. Het beoordelingsproces is kritiek voor UCB omdat het niet alleen toelaat de identificatie van capaciteitsbehoeften voor het bedrijf mogelijk te maken maar ook het lange-termijnsucces en de duurzaamheid van het bedrijf ondersteunt.

In totaal maakten 6 007 medewerkers deel van de Talent en Organisatiebeoordeling, afgerond in november 2018. In totaal zijn 2 072 collega’s geïdentificeerd als ‘high potentials’, met 330 collega’s als Top Talenten.