We bouwen voort op een sterk erfgoed.

Opgericht in 1928, UCB is voortdurend geëvolueerd om de uitdagingen en opportuniteiten van een steeds veranderende wereld aan te gaan. Het is een spannende reis geweest met ups en downs: het realiseren van enkele dromen, het aangaan van enkele uitdagingen, het leren van mislukkingen, het nemen van risico's en het grijpen van de kansen …

1928

Emmanuel Janssen richtte Union Chimique Belge (UCB) op in Brussel (België), voornamelijk gefocust op industriële chemicaliën.

1940

Productie van primaire zorgproducten (calcium, vitamines, insuline, enz.) tijdens Wereld Oorlog II.

De jaren 50

Sterkere focus op onderzoek, wat in 1954 tot de ontdekking leidde van één van de eerste kalmeringsmiddelen in de wereld, Atarax® (hydroxyzine), die de middelen verschafte om een nieuw state-of-the-art O&O centrum op te zetten in Braine-l’Alleud, België, in 1964.

De jaren 70

Focus op een beperkt aantal producten met hogere toegevoegde waarde. Ontwikkeling van een Europees netwerk door overnames in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De jaren 80

Globalisering door overnames in de Verenigde Staten, Korea, Thailand en Japan.

1987

Lancering van Zyrtec® (cetirizine), een nieuwe antihistamine, UCB’s eerste blockbuster met een nettoomzet van € 1,7 miljard in 2001 (partner: Pfizer).

2000

Lancering van Keppra® (levetiracetam), een nieuwe behandelingsmogelijkheid voor mensen met epilepsie. Het bereikte blockbuster status in 2008 met een nettoomzet van € 1,2 miljard.

2004

Overname van Celltech Group Ltd., een toonaangevende Britse biotechnologische onderneming.

Focus op biofarmaceutica, een combinatie van grote, op antilichamen gebaseerde moleculen en kleine, chemisch afgeleide moleculen.

Afstoting van niet-kernactiviteiten, startend met de film- en chemische afdelingen, gevolgd door eerstelijns gezondheidszorg producten.

2006

Overname van Schwarz Pharma AG, gebaseerd in Duitsland, die complementaire therapeutische en geografische focus met zich meebracht.

Lancering vanNeupro® (rotigotine transdermale pleister) in de ziekte van Parkinson.

2008

Lancering van Cimzia® (certolizumab pegol), de eerste biologische behandeling voor auto-immuunziekten door UCB. Het bereikte de status van blockbuster in 2015.

Lancering van Vimpat® (lacosamide), een nieuw werkingsmechanisme om epilepsie te behandelen. Het bereikte de status van blockbuster in 2018.

2016

Lancering van Briviact® (brivaracetam), een nieuwe behandelingsmogelijkheid voor mensen met epilepsie.

Lees en print het hier:
www.ucb.com

De referentieaandeelhouder heeft een zeer beslissende rol gespeeld. Dankzij haar ondernemerschap heeft de familie Janssen de ontwikkeling van UCB in alle fasen ondersteund: het nemen van risico's, het ondersteunen van moeilijke strategische beslissingen, het omvormen van het bedrijf van een Belgisch chemisch conglomeraat tot een wereldwijde biofarmaleider.

Vandaag is UCB is een innovatiegedreven wereldwijd actief biofarmaceutisch bedrijf actief op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van biofarmaceutische geneesmiddelen om waarde voor patiënten te creëren door het verbeteren van hun leven, en daarmee waarde creëren voor de onderneming, zijn belanghebbenden en de maatschappij in het algemeen.

Als je meer wil weten over onze geschiedenis, nodigen wij je uit om het boek "UCB - de eerste 90 jaar" te lezen.