5 Productie en Levering: ontwikkelingswetenschappen verbinden met patiëntervaring

5 Productie en Levering

Het is onze prioriteit om patiënten een veilig en doeltreffend geneesmiddel te bieden. Dit vereist intense samenwerking vroeg in het ontdekkingsproces, tijdens de ontwikkeling en de commercialisering. UCB heeft sterke capaciteiten en netwerken opgebouwd voor de productie van kleine moleculen en biologische producten, dit om een ​​betrouwbare levering van gedifferentieerde oplossingen aan patiënten te garanderen, rekening houdend met de impact die we hebben op het milieu.

Kirsten Lund, Executive Vice President Supply & Technology Solutions (portrait)

Onze collega’s bij UCB zijn zeer innovatief. Ze hebben de ruimte om het best mogelijke werk te doen om een ​​medicijn aan de patiënt te leveren dat aan hun behoeften voldoet. Innovatie begint bij het begin van de ontwikkeling en gaat door tot het brengen van de oplossing aan patiënten.

Kirsten Lund-Jurgensen, Executive Vice President, Supply & Technology Solutions

Bekijk video in de online versie van het rapport

Productie van veilige en betrouwbare medicijnen

De ontwikkelings- en productiemogelijkheden van UCB ondersteunen onze groeiende commerciële productportfolio en pijplijn.

De meeste van onze op de markt gebrachte producten zijn synthetische kleine moleculen (zoals Keppra®, Briviact® en Vimpat®). Cimzia® en Evenity® zijn biologische geneesmiddelen die worden geproduceerd door respectievelijk genetisch gemodificeerde bacteriën (E. coli) en zoogdiercellen.

Onze interne ontwikkelings- en productiemogelijkheden en ons externe netwerk bestrijken samen het volledige spectrum van activiteiten op het gebied van Chemie, Productie en Besturing (CPB) voor kleine en grote moleculen – van proces-, analyse­­-, formulering-, apparaat- en verpakkings­ontwikkeling tot preklinische, klinische en commerciële fabricage van genees­middelen, alsook de productie van het genees­middel­product, vulling en afwerking, assemblage en verpakking van geneesmiddelen. Deze activiteiten worden uitgevoerd op onze locaties in Braine l’Alleud (België), Slough (VK), Bulle (Zwitserland), Zhuhai (China) en Saitama (Japan) en bij geselecteerde partners en contract manufacturing organisaties (CMO’s).

Momenteel wordt 75% van onze productieactiviteiten (op basis van kosten) uitgevoerd door ultramoderne CMO’s wereldwijd. Omdat het ons doel is om de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaar­heid van onze medicijnen en kandidaat-geneesmiddelen in ons partnernetwerk te handhaven, hebben we een sterk extern netwerkbeheer ontwikkeld dat toezicht houdt op de prestaties en risico’s eigen aan levering door onze partners. Bovendien hebben we in december 2019, in afwachting van de groeiende portfolio van commerciële biologische geneesmiddelen gebaseerd op zoogdierencellen, de start aangekondigd van de bouw van een innovatieve en ecologisch duurzame productiefaciliteit voor meerdere producten op onze site in Braine l’Alleud, Wallonië. De nieuwe biotechnologie­fabriek zal de lancerings­versnelling ondersteunen en zorgen voor een langdurige levering van toekomstige geneesmiddelen die momenteel in klinische ontwikkeling zijn, te beginnen met bimekizumab.

Younes, UCB (portrait)

Younes, UCB

Ondersteuning van waardecreatie voor patiënten in de toekomst

We hebben meerdere lopende initiatieven die zijn ontworpen om onze productiemogelijkheden uit te breiden door ons productienetwerk te optimaliseren, de efficiëntie ervan te vergroten en/of risico’s te verminderen, terwijl we blijven zorgen voor een betrouwbare wereldwijde levering van onze producten.

In 2019 blijven we innovatie doorvoeren in onze continue productie-eenheid voor vaste doseringsvormen. Onze ambitie is om onze toekomstige vaste doseringsvormen in onze pijplijn in real-time te lanceren, produceren en testen. Met dit programma kan UCB samenwerken met industriële consortia en regelgevende instanties over de hele wereld, waaronder de Amerikaanse FDA, EMA, de Japanse PMDA en China’s NMPA. Dit is een belangrijke capaciteit om onze sterke en groeiende internationale voetafdruk in zowel neurologie als immunologie te ondersteunen.

Onze toewijding om rekening te houden met de impact op het milieu tijdens al onze activiteiten wordt aangetoond door onze innovatieve benadering van verpakking. In 2019 ontving UCB’s Cimzia® 200 mg / flacon gevriesdroogde poederverpakking de Eco-Design Award van het Franse PHARMAPACK, voor het verbeteren van patiëntvriendelijke en ecologisch ontworpen pakketoplossingen.

Leveren van gedifferentieerde medicijnen over de hele wereld

We hebben wereldwijd distributiecentra voor directe distributie van de meeste van onze commerciële en klinische producten. We maken hierbij ook gebruik van externe distributeurs. Via onze wereldwijde supply chain-organisatie zorgen we voor end-to-end toezicht op de levering - dit van inkoop van grondstoffen tot levering in elk van de landen waar UCB rechtstreeks levert. Ons doel is om toon­aangevende lever­betrouwbaarheid te ontwikkelen. In 2019 bereikten we een toon­aangevend product­leverings­­niveau voor onze eindklanten met 99% van onze klant­bestellingen die op tijd werden verzonden om aan de gevraagde leverdata te voldoen. Dit eersteklas niveau van lever­betrouwbaarheid bouwt vertrouwen op bij patiënten, zorgverleners en handels­partners wereldwijd en is een belangrijke demonstratie van onze toewijding om patiënten centraal te stellen bij alles wat we doen.

In 2019 startte UCB een belangrijke transformatie van zijn end-to-end leveringsketen. Dit zal onze sterke pijplijn en nieuwe goedkeuringen ondersteunen. Een ambitieus programma werd opgesteld met als doel te blijven zorgen voor superieure klant­tevredenheid en een vlekkeloze uitvoering van onze nieuwe product­lanceringen en de end-to-end leverings­ketenkosten te optimaliseren.

Zich ervan bewust dat onze leveringen van materialen en afgewerkte goederen een aanzienlijke CO2-impact hebben, zijn onze teams gestart met initiatieven om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, inclusief initiatieven om voor intercontinentale zendingen over te schakelen van lucht naar zeevracht. Met deze verandering in onze vrachtzendingen zullen we onze CO2-uitstoot met 38,5% kunnen verminderen en dragen we bij aan de algemene milieudoelstellingen van het bedrijf om de uitstoot tegen 2030 met 35% te verminderen.

In 2019 heeft onze Productie en Leveringsketen organisatie met succes het EU-serialisatieprogramma geïmplementeerd op zijn verpakkingslocaties en hebben derde partijen goederenfabrikanten en in de distributieketen voltooid. UCB werd geselecteerd door de EU-Commissie en door de EU-federatie van Farmaceutische Industrieën en Verenigingen om de succesvolle implementatie van de serialisatie in de EU-markt te illustreren. Sinds de implementatie ervan heeft UCB geen onderbrekingen ondervonden bij de implementatie van haar serialisatieprogramma.

UCB streeft ernaar de wereld van spitstechnologieën te omarmen en ontwikkelt momenteel een stappenplan voor de digitalisering van de toeleveringsketen in overeenstemming met de Supply Chain 4.0 normen.

Kirsten Lund-Jurgensen – Transcriptie van de video

Onze rol in Levering en Technologie - met name bij de ontwikkeling en productie van onze medicijnen - is om heel vroeg met de ontdekkingsgroep samen te werken om de ontdekte medicijnen op te schalen, een formulering en de verpakking te ontwikkelen, zodat we een veilig, hoogwaardig, effectief medicijn hebben dat precies is wat de patiënt nodig heeft.

Bij de productie moeten we prioriteit geven aan de ervaring van de patiënt, de maakbaarheid en de duurzaamheid vanuit milieuoogpunt. Het is niet eenvoudig om alle drie perfect te krijgen. We geven altijd prioriteit aan de behoeften van de patiënt: een veilig, betrouwbaar en effectief geneesmiddel. Vervolgens proberen we dat efficiënt en op een zeer milieuvriendelijke manier te laten produceren.

Onze collega’s bij UCB zijn zeer innovatief, ze hebben de ruimte om het best mogelijke werk te doen, om de patiënt dat geneesmiddel te leveren dat de patiënt nodig heeft. Dus innovatie is echt - vanaf het begin, met de patiënt in gedachten - hoe dit daadwerkelijk te laten gebeuren in de realiteit en alle kleine details van ontwikkeling tot productie, tot transport, tot verpakking, er zijn veel mogelijkheden voor ons om creatief te zijn in ons team bij UCB.

Relevante GRI indicatoren

102-9 gri-id9:102-9 102-10 gri-id10:102-10