Hoogtepunten

Hoogtepunten

Dit jaar was buitengewoon verheugend, met belangrijke mijlpalen die bereikt zijn in onze ambitie om de biofarmaceutische leider te worden die de voorkeur van de Patiënt geniet.

In 2019 lanceerde UCB 2 nieuwe producten – Evenity® en Nayzilam® – en verkreeg nieuwe goedkeuringen voor behandelingen in zowel onze gespecialiseerde gebieden van neurologie en immunologie – inclusief nieuwe goedkeuringen voor Cimzia®. We hebben ook vooruitgang geboekt in onze pijplijn zoals gepland. Deze successen bevestigen de relevantie van onze Strategie en stellen ons in een sterke positie om onze groei voort te zetten.

Cimzia®

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft Cimzia® goedgekeurd als het eerste medicijn voor de behandeling van niet-radiografische axiale spondyloartritis (nr-axSpA).

Evenity®

UCB en haar partner Amgen verkregen goedkeuring voor Evenity®, een sclerostineremmer voor de behandeling van osteoporose bij mensen met een hoog risico op fracturen, in Japan, de VS en Europa.

Nayzilam®

Nayzilam®1 was de eerste door de FDA goedgekeurde reddingsbehandeling met neusspray voor epileptische aanvallen.

bimekizumab

Bimekizumab positieve resultaten werden bevestigd in drie Fase 3 Psoriasis-onderzoeken. De aanvraag voor goedkeuring van bimekizumab voor de behandeling van volwassenen met matige tot ernstige plaque psoriasis is gepland voor medio 2020.

rozanolixizumab

De Fase 3-ontwikkelingsstudie van rozanolixizumab bij patiënten met myasthenia gravis (MG) begon zoals gepland in Juni 2019,2 en bevestigt de beslissing van UCB om de ontwikkeling van ons nieuwe subcutane FcRn te versnellen.

Ra Pharmaceuticals

UCB stemde ermee in om Ra Pharmaceuticals over te nemen. Ons doel is om door deze overname de behandelingsopties voor mensen met myasthenia gravis en andere zeldzame ziekten te verbeteren. Deze fusie werd goedgekeurd door de aandeelhouders van Ra Pharmaceuticals in december 2019. Het blijft echter onderworpen aan antitrustvrijstellingen en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. We verwachten om deze klaringen te ontvangen, en de transactie te kunnen afsluiten in het eerste kwartaal van 2020.

1 Nayzilam® (midazolam) nasal spray CIV VS Voorschrijvingsinformatie (in het engels) https://www.ucb-usa.com/_up/ucb_usa_com_kopie/documents/Nayzilam_PI.pdf.

2 https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03971422, geraadpleegd op 18 januari 2019.